Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Coup Pour Coup 31

Collectif anti-impérialiste membre de Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network

Plateforme du collectif Coup Pour Coup 31 (occitan)

Còp Per Còp 31 (Coup Pour Coup 31) es un collectiu anti-imperialista creat en març de 2009 a Tolosa.

Regropa òmes e femnas, francés o imigrats, amb o sens papièrs, a l’entorn dels axes desvolopats per aquela plataforma.

 

Los posicionaments nòstres :

 

·Combatèm l’imperialisme en tant que sistèma de dominacion e d’espleitacion.

·Combatèm tota forma d’intervencion imperialista, principalament francesa, dins lo mond que siá politica, economica, militaria o culturala.

·Combatèm totas formas de racisme (antisemitisme, arabofòbia…) e de chovinisme

 

·Sostenèm las lutas dels pòbles dins lo mond que se bàton per lor liberacion nacionala e sociala. En particular, las organisacions progressistas e revolucionarias que pòrtan un projècte desmancipator per totas e tots.

·Sostenèm la resisténcia palestiniana que se bat per un sol estat democratic, laïc e multicultural en Palestina sus lo territòri istoric.

· Sostenèm lo dreit a l’independéncia e a l’autodeterminacion dels pòbles de las colonias francesas : Antilhas, Guiana, Canaquia etc.

·Sostenèm totas las victimas progressistas e/o revolucionarias de la repression, quin que siá lors causidas tacticas e/o estrategicas

 

Las accions nòstras :

 

·Organisam o participam de manièra unitaria a de recampaments, manifestacions en sosten als pòbles en luta dins lo mond, contra lo racisme e contra la repression.

·Organisam de rencontres internacionalistas amb de militants progressitas e/o revolucionaris a fin de popularisar lors combats.

·Organisam de projeccions-debats

·Organisam de collèctas de solidaritat

·Organisam la distribucion de bulletins e de tracts dins los barris popularis a fin de faire conéisser las lutas anti-imperialistas en França e dins lo mond.

 

Lo fonccionament nòstre :

 

·L’adesion al collectiu nòstre se fa de manièra individuala sus la basa de l’ acòrdi amb la plataforma nòstra e de las presas de posicions nòstras.

·Lo collectiu foncciona sus los principis de l’autò finançament a fin de permetre una independéncia totala. Las sorgas de finançament nòstras son : los dons, las seradas de sosten, la venda de brocaduras e de materials de sosten e la cotisacion mesadièra individuala (5€/mes)

·S’amassam cada 15 jorns e las presas de posicions nòstras se fan a la majoritat simpla. Organisam un còp per annada, una amassada generala que elabora lo bilanç politic de l’annada passada e prepara un plan de trabalh per l’annada que ven. 

 

banderole coup pour coup

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article